Oscar Mensen

Wie ben ik

Een toegewijd overname specialist voor u. MKB-er pur sang, realist gebleven en op zoek naar de menselijke maat. Ik versta de taal en de problematiek van ondernemers. Geen wollig verhaal maar helder en concreet taalgebruik.

Achtergrond

Na ruim 12 jaar leidinggevende functies te hebben gehad in MKB bedrijven in binnen en buitenland ben ik in 2007 als zelfstandig overnameadviseur gevestigd. Een lang gekoesterde wens ging daarmee in vervulling. De eerst begeleidde overname was gelijk een internationale overname!  Sindsdien vele ondernemers en investeerders begeleid bij het kopen en verkopen van bedrijven. Zowel aan de verkopende als aan de kopende zijde, en indien nodig mèt financieringsaanvraag.

Het is een prettige mix gebleken waarbij 12 jaar hands-on ervaring gevolgd werden door 16 jaar advies ervaring. Een mooie maatwerk combinatie van practisch, analytisch, financiëel en juridisch inzicht.

Waar andere partijen hun opdrachtgevers met marketingbudgetten benaderen, werkt het bij ons met echte aanbevelingen en reviews. Of de wederpartij die enige tijd later vraagt of we ook hùn belangen willen behartigen. Ook wel mooi, want betere complimenten zijn er niet. 

Opleiding

Academische technische opleiding, een Nimbas-Bradford MBA opleiding gericht op bedrijfsstrategie en financiering. Aanvullende vakcursus Register Adviseur Bedrijfsopvolging. Lid van de Dutch Corporate Finance Association, Transeo en de beroepsorganisatie BOBB. Actief binnen het verband van zelfstandige Overname-Experts.

Dit zal u aanspreken:

Onafhankelijk

Onze praktische aanpak maakt ons onderscheidend. Met een gezonde dosis realisme brengen wij ingewikkelde zaken terug naar de essentie. Dat is ons werk.

De Houtregt B.V. is onafhankelijk en niet verbonden aan advieskantoren of financieringsinstellingen. Dat houdt onze dienstverlening transparant en laat de mogelijkheid van samenwerking met uw bestaande adviesrelaties open.

 

Van A tot Z

Onze eerste begeleiding van een bedrijfsovername vond plaats in 2007. Dat was geen gemakkelijke tijd. In de jaren die volgden moesten andere corporate finance partijen inkrimpen, maar wij groeiden! Belangrijk in deze groei was een volledige toewijding aan het hele overnametraject. Van A tot Z. Daar waar anderen kantoren voor elk onderdeel (financiering, juridisch, fiscaliteit) automatisch een ‘kennispartner’ inschakelden, hebben wij die kennis integraal in huis. Dat geeft efficiency voordelen, er is één aanspreekpunt die de samenhang kent en dit bevordert de duidelijkheid.

Specialist

Nu komen wij in de praktijk ook situaties tegen waarbij de (ver)koper voor elk deel-specialisme een afzonderlijke specialist inzet. Dat kan. Wij hebben daar uiteraard ervaring mee. Ervaringen en aanpak om te voorkomen dat de verschillende vakspecialisten toch elkaars werk nèt anders interpreteren of dubbel doen.

U wilt niet in de situatie komen waarbij de financier zich af vraagt  met wie hij nu wèl moet communiceren. Maar u wilt wèl iemand die de regie kan voeren. Een kundig adviseur die de samenhang in de verschillende deelgebieden direct voor zicht ziet en het effect van wijzigingen direct met u kan doornemen. Die dat allemaal al een keer heeft meegemaakt.

Hier bewijst zich de overname adviseur die het gehele traject kent. Die wèl weet in welke context de voorafgaande gesprekken plaatsvonden, de samenhang kent tussen financierbaarheid en overnamevoorwaarden, en de regie voert om het overnameproces vlot langs deze eilandjes te leiden.

Specifieke overname-situaties

Met specifieke overname situaties hebben wij ervaring. Bijvoorbeeld als u zelf al een geïnteresseerde koper hebt maar toch graag het overnameproces door een ervaren deskundige wilt laten leiden, dan kan dat uiteraard. Ook bij uitkoop van mede-aandeelhouder(s) of participatie door derden kunnen wij u adviseren. Als u bezig bent met een bedrijfsovername, of dit overweegt, dan wilt u de juiste partner aan uw zijde: Kennis van zaken, de taal van het MKB en verder praktisch, bereikbaar en met de juiste faciliteiten.

 

Overname Experts is een netwerk zelfstandige overname adviseurs. Deskundig en gedreven. Door heel Nederland.

Lid van de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht met als doel: Permanente educatie, belangen-behartiging en solide netwerk van vraag en aanbod.

No Nonsancy en De Houtregt zijn specialisten op bedrijfsstrategie en bedrijfsovername. Samen bieden wij een programma om je bedrijf overdracht-klaar te maken, zodat je voorbereid en op een moment dat jou het past de verkoop kan starten.